В рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network  Джефри Закарян предлага рецепта за пилешко, с което си струва да изненадате гостите си. Джефри е шеф-готвач, спечелил множество награди. Има свои ресторанти, издава кулинарни книги, водещ е на собствено предаване по Food Network. И навсякъде оставя своя почерк на майстор на изискани ястия. Джефри често споделя, че има мода в кулинарията така, както има мода в облеклото, аксесоарите, музиката.

Сгответе ястие по рецепта на  Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

Продукти:

2 с. л. смлян кимион

2 с. л. смлян кориандър

2 с. л. червен пипер

1 с. л. семена от копър, печени и смлени

1 пиле, нарязано на 8 парчета

Сол и прясно смлян черен пипер

¼ чаша олио

2 скилидки чесън, ситно нарязани

1 глава лук, нарязана на 8 парчета

1 морков, обелен и нарязан на ситно

1 буркан консервирани домати

1 чаша бяло вино

1чаша фурми, без костилките и нарязани на дребно

1 чаша зелени маслини, нарязани на дребно

2 лимона, нарязани на 8 парчета

½ чаша кедрови ядки, печени

2 с. л. прясна мента

1 с. л. пресен кориандър

Начин на приготвяне:

1. Ден преди да сготвите ястието, разбъркайте кимиона, кориандъра, червения пипер и копъра в купа, докато се смесят равномерно.

2. Поръсете със сол и черен пипер парчетата месо от всички страни. След това покрийте месото с приготвената смес от подправки. Сложете в хладилника.

3. Загрейте фурната до 180 градуса.

4. Загрейте олиото. Запържете пилешкото, докато се получи коричка (5-8 минути).

5. Добавете чесъна, лука и морковите в същия съд и запържете докато зеленчуците придобият карамелен цвят (8-10 минути).

6. Добавете доматите и бялото вино и оставете да ври.

7. Сложете месото в тава заедно със соса от тигана, като добавите и фурмите, маслините и лимоните.

8. Печете 45-60 минути. Поръсете с кедровите ядки, ментата и кориандъра.

9. Сервирайте веднага върху сварен ориз.

Сподели във Facebook