Пламен Милушев от ТК „НСА“  триумфира в 18-тото издание на националния турнир по тенис за мъже „Амбинор къп“. В решителния двубой той надделя с два на един сета (4:6, 6:3 и 6:3) над представителя на ТК „Локомотив“ Мартин Димитров.

Близо два часа продължи битката за титлата за радост на зрителите, които бяха дошли на кортовете на ТК „Левски“ в столицата.

Мачът започна добре за сочения за фаворит Милушев, който бързо успя да дръпне с три на нула гейма. Прогнозите за лесна победа обаче не се сбъднаха. Димитров успя да навакса изоставането и да вземе първия сет с 6:4 гейма. 

Вторият и третият сет минаха изцяло под диктовката на Пламен Милушев, който не даде шанс на съперника и спечели с 6:3 и 6:3 гейма. За състезателя на НСА това беше втора поредна и общо трета титла от Амбинор къп“. С победата той взе и 1000 лв., осигурени от спонсора - фирма Екофарм“, както и 120 точки за националната ранглиста.

 „Амбинор къп“ е един от любимите ми турнири и всеки път радостта е еднаква. Даже мога да кажа, че има по-голяма емоция и по-голямо напрежение, за да мога да защитя титлата си“, коментира Милушев.

Купата на победителя бе връчена от г-жа Христина Касапова, бизнес юнит мениджър във фирма „Екофарм“.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook