26 юли 2017 г. Airbus A340 на Lufthansa изпълнява редовен полет от Ел Дорадо до Богота. Сред 191 пътници на полет LH543 е и 37-годишна българка, на която остават няколко седмици до раждането. Но съдбата е решила малкото ѝ момченце да поеме първите глътки въздух на хиляди метри над земята или по-точно - над Атлантическия океан.

Малкият Николай е 11-тото бебе, което се ражда по време на полет на авиокомпанията (по данни от 1965 година до днес). Обученият пилотен персонал действа професионално, като в раждането се включват и трима лекари, които летят със същия полет. Всичко минава успешно, бебето, и майката са здрави. Капитанът на полета Кърт Майер споделя, че това е първият случай в 37-годишната му пилотска практика, който за него може да бъде сравнен единствено с раждането на собствения му син.

Българчето ще бъде записано с уникални данни в личните си документи - за  родно място ще бъде посочено 49 градуса северна географска ширина и 21 градуса западна географска дължина.

Lufthansa подарява на пътник номер 192 уникалната възможност цял живот да пътува безплатно с компанията, като от представителството съобщават, че това далеч не изчерпва всичко с което ще направят българчето, родено в полет още по-специално.

На снимката: бебето Николай (вляво), капитанът на полет LH543  Кърт Майер (в средата) и членове на екипажа . 

Източник на снимката: Lufthansa

 
Сподели във Facebook