Акценти

6 Септември 2015

1324

Животът днес

Стара Загора е поканена от Българската национална телевизия да стане част от 13-те български града, които ще са емблеми за Детската евровизия 2015.

Националната кампания „ОТКРИВАЙ БЪЛГАРИЯ“ е по повод домакинството на страната ни на престижното международно музикално предизвикателство, което ще се проведе през ноември в столицата. Тя ще представи изложба, на която ще бъдат показани най-популярните места от Стара Загора, Казанлък, Пловдив, Бургас, София, Велико Търново, Габрово, Варна, Ловеч, Русе, Шумен, Белоградчик и Благоевград.

Художествените пана ще бъдат включени в обща експозиция в зала „Арена Армеец", а по-късно в луксозен каталог, издаден от БНТ. Организаторите планират и пътуваща изложба, която да мине през 13-те български града. Броят на избраните населени места не е случаен. България е 13-ият домакин на Детската евровизия, а градовете са богати на културни и природни забележителности.

Част от кампанията е и известният български художник Иван Яхнаджиев, който подготвя 13-те идентични пана, брандирани с логото на Детска евровизия 2015 за всеки от градовете, включени в инициативата.

Повече информация може да намерите на сайта на Евровизия – http://eurovision.bnt.bg/.

Сподели във Facebook