Свински рулца в доматен сос по средиземноморски
Рецептите на Food Network
Джени Морис с любов приготвя ястия, типични за Френската и Италианската Ривиера, като представя подправки и съчетания на вкусове, традиционни за региона.
В рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network днес тя предлага любима своя рецепта - свински рулца в доматен сос по средиземноморски.
Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим кой ще спечели наградата на Food Network.
Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.
Продукти:
За доматения сос:
45 мл олио
½ глава лук, ситно нарязана
½ стрък целина, ситно нарязана
1 скилидка чесън, пресован
500 г чери домати
½ супена лъжица сух риган
¼ чаша сухо бяло вино
½ супена лъжица доматен сос
сол и прясно смлян бял пипер – на вкус
щипка захар
За свинското:
2 тънки свинки филета, начукани като за шницел
½ купичка нарязани маслини
2 стръка пресен лук, нарязан
1 купичка трохи
1 скилидка чесън, ситно нарязана
1 супена лъжица кориандър
1 люта чушка, ситно нарязана
1 разбито яйце
сол и прясно смлян бял пипер – на вкус
кимион
Начин на приготвяне:
Приготвяне на соса:
- Загрейте олиото в тиган.
- Добавете лука, целината и задушете, докато станат прозрачни.
- Добавете чесъна и бъркайте 30 секунди, като не позволите да загори.
- Добавете останалите продукти за соса и оставете да ври, докато се сгъсти (около 15-20 минути).
Приготвяне на месото:
- Начукайте месото, поръсете го със сол, пипер и кимион.
- Смесете маслините, трохите кориандъра, чесъна и лютата чушка.
- Добавете разбитото яйце и поръсете със сол и пипер.
- Разделете сместа на 6 равни части. Поставете една шеста от сместа в средата на шницела.
- Навийте месото и го завържете с конец или използвайте клечки, за да закрепите рулцата.
- Загрейте олио и запържете рулцата от двете страни.
- Добавете рулцата към доматения сос и оставете яденето да ври около 35 минути, докато рулцата омекнат.