Джени Морис с любов приготвя ястия, типични за Френската и Италианската Ривиера, като представя подправки и съчетания на вкусове, традиционни за региона.

В рубриката на сайта „Животът днес” и телевизионния канал Food Network днес тя предлага любима своя рецепта - свински рулца в доматен сос по средиземноморски.

Сгответе ястие по рецепта на Food Network, снимайте го и ни изпратете снимката на адрес: igra@medialink-bg.com. В края на годината чрез жребий ще определим  кой ще спечели наградата на Food Network.

Как се приготвят лесни и вкусни ястия може да гледате всеки ден по телевизия Food Network.

Продукти:

За доматения сос:

45 мл олио

½ глава лук, ситно нарязана

½ стрък целина, ситно нарязана

1 скилидка чесън, пресован

500 г чери домати

½ супена лъжица сух риган

¼ чаша сухо бяло вино

½ супена лъжица доматен сос

сол и прясно смлян бял пипер – на вкус

щипка захар

За свинското:

2 тънки свинки филета, начукани като за шницел

½ купичка нарязани маслини

2 стръка пресен лук, нарязан

1 купичка трохи

1 скилидка чесън, ситно нарязана

1 супена лъжица кориандър

1 люта чушка, ситно нарязана

1 разбито яйце

сол и прясно смлян бял пипер – на вкус

кимион

Начин на приготвяне:

Приготвяне на соса:

  1. Загрейте олиото в тиган.
  2. Добавете лука, целината и задушете, докато станат прозрачни.
  3. Добавете чесъна и бъркайте 30 секунди, като не позволите да загори.
  4. Добавете останалите продукти за соса и оставете да ври, докато се сгъсти (около 15-20 минути).

Приготвяне на месото:

  1. Начукайте месото, поръсете го със сол, пипер и кимион.
  2. Смесете маслините, трохите кориандъра, чесъна и лютата чушка.
  3. Добавете разбитото яйце и поръсете със сол и пипер.
  4. Разделете сместа на 6 равни части. Поставете една шеста от сместа в средата на шницела.
  5. Навийте месото и го завържете с конец или използвайте клечки, за да закрепите рулцата.
  6. Загрейте олио и запържете рулцата от двете страни.
  7. Добавете рулцата към доматения сос и оставете яденето да  ври около 35 минути, докато рулцата омекнат.

 

 

 

Сподели във Facebook