Търговският център Атриум, който се намира в турския квартал Бакиркиои, Истанбул, се превърна в убежище за уличните кучета и ги спаси от ниските температури. 

Жестът на търговрския център бе подкрепен и от любителите на животни. Топли завивки и храна бяха осигурени за всеки един четириног гостенин.

Един от доброволците, който са се включили да обгрижат кучетата, каза за CNN Турция “Всички ние се опитваме да помогнем колкото и с каквото можем на бездомните животни и това те да преживеят и тази зима. Не само тук, но и в целия свят те имат нужда от състрадание и помощ.“

Ниските температури и вятърът са фактори, който могат да застрашат живота на животните. Те са силно сензитивни на студ и ниските температури могат да причинят хипотермия и измръзване. Оголената кожа по възглавничките на лапите и носа може да замръзне бързо и да нанесе трайни щети.

Не само в Турция, но и в България хотели, градски транспорт и добри хора също подслониха бездомните кучета по време на студените дни, вижте:

Цитат от Фейсбук относно това как е попаднало това куче в автобуса: "Ние му се радвахме и то беше много приятелски настроено. :) И слезе с нас на Mall of Sofia, при което изненадващо шофьорът слезе от тролея (!) и ни обясни, че нарочно са го пуснали и бил говорил с някой да го прибере по-късно! Казах му да изчака да примамя кучето обратно в тролея, той изчака и тръгна чак след като върнахме кучето вътре! :) Не съм очаквал."
В бензиностанция в София
Бензиностанция в Пловдив
Петзвезден хотел в София

 

Сподели във Facebook