Организацията Thomson Reuters Foundation проведе допитване, според чиито резултати състави рейтинг на най-опасните за жените градове в света. Едни от главните критерии на проучването са били нивото на сексуално насилие и достъпът до медицински услуги. Рейтингът е публикуван на официалния сайт на благотворителната организация.

Специалисти и психолози обиколиха много държави, включително и страните в Южна Азия, Африка и Латинска Америка, където бушува гражданска война или населението се намира на границата на бедността. Според изводите на експертите в първата петица на градовете, където животът на жените е най-застрашен, влизат пакистанския град Карачи, който си е спечелил признанието и на най-опасен град в света. В челото на негативния рейтинг са още столицата на Конго – Киншаса, индийският Делхи, столицата на Перу – Лима. Първото място обаче принадлежи на столицата на Египет – Кайро.
В списъка на най-опасните за жените градове влизат още столицата Манила, Джакарта, Буенос Айрес, Сао Пауло, Истанбул, Шанхай. Колкото и да е странно жените не са за завиждане и в градове като Ню Йорк, Москва, Париж и Лондон.
За най-безопасни за жените градове бяха обявени Токио, Сингапур и Осака.

Сподели във Facebook