Ако трябва да съставим рейтинг на събитията през седмицата, веднага ще хлътнем в преспите и информационното бедствие ни е в кърпа вързано. Но тъй като всяка снежинка, изплъзнала се от бдителността Бойкова, е надлежно отбелязана и преминала през целия стомашно-чревен тракт на родната преса, ще хвърлим едно око на други по-делнични и не толкова драстични случки.

Ето, в района на Сливен са засечени глутници чакали. Колегите не съобщават какви са намеренията им, но според нас те са свързани с хранителните им навици, наследени от предците им. Любопитно, нали?! Чакалите така или иначе са обречени от еволюцията да оцелеят, докато кучетата в Шуменския приют са го закъсали отвсякъде. Нямат слама и това си е. Надяваме се, че тя не е част от менюто им, а има друго предназначение. На шестгодишния мечок Васко от зоопарка в Павликени обаче направо може да завидят и чакали, и кучета. Той разполага и с гранули с мед, и с мармалад. Маймуните пък са се уредили с парно. Опитът на този зоопарк не може да бъде заимстван и приложен при човешкия хабитат поради високата си себестойност. Но пък от Монти, най-младия обитател на Парка за танцуващи мечки в Белица, има какво да се заимства. Мечокът е потънал в зимен сън, което би било идеален изход за жителите например на село Благовец, община Крушари. Не знаем докъде са стигнали воплите им, че шест дена са откъснати от света, нямат хляб и лекарства. Така че, ако се търколят и изкарат зимата в сънища за светлото бъдеще, оцеляването им ще е гарантирано. Иначе не е толкова сигурно. Още повече че Румен Драганов от Националния борд по туризъм попари надеждите ни скоро да се разделим с лапавиците. Той съобщи, че зимният сезон може да продължи до средата на май, което сигурно ще зарадва скиорите. Но не и хорицата по селата, които изпитват тежък стрес само при вида на белия цвят.

Все пак всичко си има край, дори и бедствията. Доказателство е фактът, че много морски плажове вече имат концесионери. Значи, пак ще пеем „Нека да е лято!“. Е, някои поизбързаха и се разсъблякоха преждевременно, което кой знае защо предизвика цунами от противоречиви коментари. Най-обикновен директор на училище е решил да сподели подробности от анатомията си с почитатели на интернет. С това той хвърли ръкавица на дълбоко нравственото ни и до болка почтено постсоциалистическо гражданство. Ръкавицата попадна на благодатна почва и сега родители се заканиха да последват постъпката му в знак на подкрепа. Не сме наясно защо са решили, че един гол директор се нуждае точно от подкрепа. По-скоро му липсват някои други неща, но в сезона на така актуалните лавини и случаят с този педагог няма скоро да спре да се върти и да лепи върху себе си все повече и повече абсурдни идеи.

Седмицата не мина и без няколко драми. В Стара Загора мним студент се вряза в новините, след като е откраднал телевизор от общежитие. Успокоителното е, че по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. Дано това сполети и момчето, което открадна хляба, боба, олиото и козята мръвка от къщата на самотен дядо в плевенското село Мечка. Дори името на селото не е предизвикало респект у малолетния престъпник. Сега го чакат няколко члена и алинеи. Последователите му ще трябва да отложат професионалните си планове с три месеца, докато приключи масираната акция на Румяна Бъчварова срещу битовата престъпност. След това да се готвят старците.

Добрата новина по традиция я оставяме на финала. Новата сесия на Народното събрание започна с химна на Република България.

Изведнъж ни потопиха в патриотизъм и откровено родолюбие. И за да е пълна оптимистичната картинка, ще споменем, че нашите избраници захапаха настървено очаквания с нетърпение работен ден с първата точка в дневния ред - проект за решение за осъждане на геноцида над българите в Османската империя (1396-1913). Предложението, естествено, е на групата „Атака“.

Сподели във Facebook