Акценти

19 Декември 2016

Животът днес

Единна платформа и мобилно приложение към нея I Love Bulgaria вече обединява всички елементи на туристическия сектор. Иновативният продукт бе представен от министъра на туризма Николина Ангелкова и представители на английска технологична компания – Horizon Software Solutions, която е разработила продукта.

Платформата може да бъде свалена и като мобилно приложение през всеки смартфон. „С тази платформа обединяваме всички елементи на туристическия сектор на едно място – туристически обекти, места за настаняване, заведения за хранене и всички съпътстващи услуги“, посочи министър Ангелкова. По думите ѝ в рамките на ангажимента към Министерството на туризма в него са включени 100-те национални туристически обекта. Пилотно продуктът бе пуснат в две регионални негови версии – за Добрич и за Варна. Двете вече са част от националната платформа, като предстои и множество други общини да бъдат включени. Договорено е това да бъде безплатно за тях, стана ясно по време на събитието.

„От днес започва поставянето и на специални табели на всеки от обектите, които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони на туристите и по този начин да научават повече информация за тях“, обясни Николина Ангелкова. Всяка табела има уникална холограма – т.нар. QR код, който може да се сканира с мобилно устройство. Така туристът получава информация за обекта, който е посетил, но паралелно с това печели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди.

Сподели във Facebook