Акценти

11 Ноември 2016

1565

Животът днес

Думата „Единение“, изписана на кирилица и глаголица върху стените на подлеза и моста под бул. „Цариградско шосе“, водещ към бул. „Брюксел“, оживява пред очите на всички преминаващи през тази част на града, както пешеходци, така и чрез превозни средства. Тя е част от проект „Единение“, реализиран по програма „Младежки дейности“ на Столичната община.
По повод Деня на народните будители кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на представянето на проекта, който е изпълнен от „Фондация за градско изкуство“, с ръководител Ясен Гешев.
„Това е знаков български празник на всички, които се занимават с просвещение и духовност. Като човек от сферата на образованието оценявам изключително този проект, който реализираме заедно с „Фондация за градско изкуство“, и неговото послание - посочи кметът Фандъкова. - „Единение“ е думата, която в днешния ден трябва да наложим. Българският народ е успявал, когато е бил единен“, подчерта също кметът на София.
„Единение“ е ключовата дума, която ще ни направи силни. Написана на кирилица и на глаголица, тя показва единството ни като нация, като духовност през вековете и това, което ни обединява и ни съхранява. Писмеността е кодът на нашето битие“, каза Ясен Гешев.
 

Сподели във Facebook