Все по-задъханият ритъм на живота често ни принуждава да закъсняваме за работа. Причините са различни – задръствания, желание да поспим още „пет“ минутки… Според изследванията обаче понякога виновни са съвсем нестандартни обстоятелства. Въпреки че най-вероятно те съвсем не са реални, а са родени от въображението на хората, затова и стават все по-оригинални и драматични.

Американският портал Career Builder провел допитване с участието на 7780 служители в различни компании, за да установи какво най-много им пречи да стигнат навреме до работните си места. Както може да се очаква, най-разпространената причина е пътят и задръстванията. Следват недостигът на сън и лошите природни условия. Много служители закъсняват за работа, защото трябва да заведат наследниците си на училище или в детската градина. Не малко са и оправданията със семейни проблеми. Естествено, общественият транспорт и разваленият будилник на телефона са сред любимите обяснения на закъснелия служител.

Има и невероятни оправдания като хълцаща котка, нуждаеща се от ветеринар, както и куче, откраднало ключа от колата. Имало обаче и хора, които твърдели, че времето, през което пътуват, влиза в работното време.

Изследването установило, че мъжете закъсняват за работа по-рядко от жените. Около 41% от представителите на силния пол заявили, че спазват работното време, а само 35% от дамите могли да се похвалят с такава пунктуалност.

 

Сподели във Facebook