Основната опасност от мазнините около талията е, че те повишават риска от диабет, както и от много сериозни сърдечносъдови заболявания. Затова специалистите препоръчват правилно хранене, спорт и отказ от вредни навици. Последни изследвания са доказали и ползата от пет напитки, които ще ви помогнат да се избавите от натрупаните около талията мазнини:

Зелен чай

Той ускорява обмяната на веществата. Освен това в зеления чай се съдържа голямо количество антиоксиданти, които оказват влияние върху мастните клетки, като помагат на хората по-бързо да отслабнат.

Ябълков оцет

Много изследвания са установили, че ябълковият оцет ускорява обмяната на веществата и понижава нивото на инсулин. Това помага да се намалят излишните килограми, както и обиколката около талията.

Вода

Без вода хората не могат да намалят ненужните мазнини в организма си. Затова, ако искате да имате стройна фигура, пийте повече вода.

Кафе

Не по-малко ефективно средство срещу растящата коремна обиколка е кафето. Тази напитка съдържа теобромин, теофилин и хлорогенова киселина, които са много добро помощно средство в борбата с наднорменото тегло. Учените препоръчват не повече от 4 чаши кафе на ден. Злоупотребата с напитката обаче може да се отрази негативно върху много органи и системи.

Бял чай

Той е богат на много антиоксиданти, които, както вече споменахме, оказват съществено влияние върху мазнините около талията. Освен това белият чай предотвратява образуването на нови мастни клетки.

Сподели във Facebook