Здраве

4 Декември 2022

credoweb bg

​Последните проучвания сочат, че антиоксидантът ресвератрол влияе на начина, по-който организмът разчита гените. Това означава, че с негова помощ можем да извлечем повече ползи от добрите си гени и същевременно да потиснем генетични предразположения към някои заболявания - например инсулинова резистентност, Алцхаймер, Паркинсон и други.

Ресвератролът е най-мощният природен антиоксидант, превъзхождащ по своята активност бетакаротина - 5 пъти, витамин Е – 50 пъти, витамин С – 20 пъти. Проф. Дейвид Синклер от Харвардския медицински колеж, който през 2004 г. започва изследванията на ресвератрола, твърди, че е открил нов еликсир на живота. Той регистрира малка фирма за разработки и производство на сертифицирани лекарствени продукти на основата на ресвератрола. Само 4 години по-късно британският фармацевтичен гигант купува прочулата се с ресвератрол фирма на проф. Синклер за 720 млн. долара. Сделка, която разтърси света на учените и доказа, че бъдещето е на ресвератрола.

Формулата на ресвератрол е смес от пълна гама антиоксиданти. Ресвератрол се съдържа в червеното вино и предпазва клетките от свободните радикали. Японската пача трева пък е потенциален източник на Ресвератроли - традиционно се използва за предпазване на сърцето, черния дроб и кръвоносните съдове. Научно доказано е положителното действие на такава комбинация с водеща съставка ресвератрол при профилактиката и лечението на такива заболявания като:

Рак - ресвератрол подтиска огнището на раковото заболяване, унищожавайки злокачествените клетки, без да нанася вреда на здравите.

Диабет - ресвератрол понижава нивото на захарта в кръвта.

Астма - ресвератрол оказва антиалергично въздействие, неутрализира отделянето на хистамин

Сърдечносъдови заболявания, Алцхаймер и Паркинсонресвератрол подобрява микроциркулацията на кръвта в органите и тялото, укрепва костите.

Способства за понижаване равнището на холестерина.

Подмладява клетките - 17 пъти по-ефикасно от Q10, поддържа гладкостта и еластичността на кожата, предотвратява нейното преждевременно остаряване, стимулира ръста на колагеновите влакна.

Подобрява остротата на зрението при ретинопатия при болните от диабет и хипертония.

Оказва противовъзпалително и антибактериално действие.

Подобрява паметта. Повишава устойчивостта на организма към стрес и отстранява последствията от него.

Помага на клетките на черния дроб да се защитят от негативното влияние на алкохола. Компенсира вредното влияние на пушенето върху кръвоносните съдове.

Ресвератрол, който се съдържа в червеното грозде и вино, чрез сложен процес, протичащ в човешкия организъм, се превръща в друго вещество, наречено пайситанол. Това вещество атакува мастните клетки и пречи на тяхното развитие, спира натрупването на мастни клетки и растежа на мастната тъкан - откриха американски учени от университета „Пардю“. Учените са категорични, че червеното вино, което съдържа полезни вещества срещу затлъстяване, не само помага срещу рака на млечните жлези, диабета, подобрява работата на мозъка, но също така поддържа дамите в топ форма.

Оптималната доза ресвератрол се съдържа в само две капсули Ресвирол от Ecopharm - особено препоръчителни в периоди на усилено физическо или умствено натоварване. За най-добро усвояване приемайте по време на хранене.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook