„Байер” отбелязва 100 г. успешно присъствие в България

Управителят на „Байер” България Ралф Фрьолих се срещна с журналисти по повод навършването на един век от дейността на фирмата в България, чието начало е през 1914 г. С днешна дата 100 души работят в българското представителство на авторитетната фармацевтична компания. В България тя предлага медикаменти, лекарства без рецепта, хранителни добавки, препарати за селското стопанство, разнообразни материали за промишлеността. Ралф Фрьолих заяви, че лекарствата с рецепта, които „Байер” предлага в България, са на най-ниските възможни цени в рамките на Европейския съюз.

Безспорно най-известният продукт на компанията е аспиринът, но тя е сред водещите съвременни производители на иновативни лекарства в областта на кардиологията, неврологията, онкологията, хематологията, очните болести. През последните години например лекарите са предотвратили мозъчен инсулт при хиляди пациенти с предсърдно мъждене с помощта на медикамент на „Байер”, а възрастни хора с макулна дегенерация имат шанс да съхранят зрението си след лечение с препарат на немската компания.

Всяка година „Байер” отделя над 3 милиарда евро за научно развитие. През тази година се очаква въвеждането на нови лекарства за социалнозначими заболявания. В глобален план „Байер” предлага около 5000 продукта, а общият финансов резултат за България през 2013 г. е за 69 милиона евро.
150 години след основаването си „Байер” продължава да е верен на мотото си – „Науката за по-добър живот”, заяви Ралф Фрьолих.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 95