Здраве

8 Декември 2011

4828

Животът днес

Болница „Каспела” работи на най-високо технологично ниво


Пловдивската болница „Каспела” влиза в десетата година от своето създаване с авторитета на лечебно заведение, отговарящо на европейските стандарти и изисквания за лечебна и диагностичната дейност. Завидната биография на екипа е свидетелство за перспективно ориентиран и компетентен мениджмънт, подчинил стратегията си на девиза „Нашата цел е вашето здраве”. Всички лекари в болницата са доказани професионалисти с продължителен опит, много от тях - с научни степени, хабилитирани професори и доценти. Специализираните отделения са близо 15: хирургия, урология, нефрология, гастроентерология, ендокринология, нервни болести, ревматология, за изгаряния, пластична хирургия и др. Работят с най-модерна апаратура.                                                             

Отделението по гастроентерология разполага с пет модерни видеогастроскопа и пет видеоколоноскопа, което гарантира високата сигурност на изследванията. Осигурен е най-новият модел видеоапаратура Pentax за ендоскопска ретроградна холецистопанкреатография, още 4D ехограф с възможност за цветен доплер и ехография с потенциал за сканиране в реално време.                                                                    

Секторът по ушно-носни и гърлени болести разчита също на новата техника - за микрориноскопия и микросинусоскопия и хирургия, за микроларингохирургия и микроотохирургия. Екипът работи със съвременен ултразвуков скалпел за безкръвни операции на сливици и нос.

И ортопедията, и травматологията предлагат много от възможностите на съвременната диагностика и лечение, вкл. за първично ендопротезиране и реендопротезиране на големите стави, реконструктивна хирургия на долните крайници при вродени и придобити проблеми, поемат сложни посттравматични заболявания, пациенти с костни тумори.
В отделението се използват последно поколение импланти (изкуствени стави).                                                                  

MБАЛ ”Каспела” има договор със здравната каса за над 100 клинични пътеки, гарантира безплатна медицинска помощ на всички здравноосигурени пациенти.

гр. Пловдив, ул. "София" 64                                       
тел.:   032/ 645 997; 032/ 645 576
факс 032/ 645 570

                                     

 

 

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 194