Здраве

23 Октомври 2018

Животът днес

Една от най-разпространените подправки може да удължи живота, твърдят експерти в областта на здравеопазването и диетологията. Те съветват черният пипер да присъства ежедневно на трапезата ни. Причината според специалистите е, че подправката укрепва сърцето, защото удовлетворява потребността на организма от сол. Черният пипер действа като антиоксидант, последни изследвания са доказали, че той намалява възпаленията. Благодарение на това той е ефективно средство срещу стареенето. Именно продължителните възпаления предизвикват възрастовите проблеми със здравето като стомашно-чревните заболявания, артрита, някои видове рак и деменция.

„Днес научните изследвания предоставиха доказателства за потенциалните предимства на черния пипер за здравето, включително защита от онкологични заболявания и подобряване на паметта“, съобщиха специалистите.

Като цяло, ако искаме да живеем по-дълго, диетолозите препоръчват да включим в менюто си подправки, които не съдържат сол. Куркумата и джинджифилът също са добра профилактика срещу рак.

Сподели във Facebook