Здраве

6 Ноември 2022

credoweb bg

Различни заплахи дебнат организма ни през всеки сезон: вируси, инфекции, мръсен въздух, токсична среда. В отговор, клетките ни произвеждат свободни радикали, които колкото ни помагат в борбата с инфекциите, толкова и ни вредят, особено когато броят свободни радикали надвишава този на антиоксидантите в тялото.​

Именно затова трябва да подкрепяме организма със солидна доза антиоксиданти - начинание, в което Resvirol може да помогне. Той е натурален продукт с мощно антиоксидантно действие, а благодарение на активната си съставка ресвератрол доказано намалява оксадитивния стрес и възпаленията, подпомага на нормалната клетъчна репликация; неутрализира свободните радикали и предотвратява образуването на нови.​

​Препоръчва се като профилактично средство за хора от всякакви възрасти, при активни спортисти, за подпомагане на anti-aging процеса, както и възстановяване след боледуване.

Ресвератролът е един от най-често използваните антиоксиданти, който се съдържа в люспите на червеното грозде, нарът, боровинките, японска пача трева и някои други растения. Известна е ролята му и при борбата с метаболитните заболявания и по-специално диабет от тип 2. Редица проучвания доказват позитивното му влияние върху състоянието на хора със сърдечносъдови заболявания, тъй като той подобрява функциите на сърцето, кръвоносните съдове и черния дроб. Има изследвания и по въпроса дали предпазва от ракови заболявания, както и за превенция на хроничните дегенеративни мозъчни заболявания, като деменция и алцхаймер.

Дискутира се действието на ресвератрола при хора, прекарали COVID-19, но със сигурност е доказано ефективен при грип А, респираторния вирус и риновируса, благодарение на това, че може да блокира вирусната репликация. В сезона на грипа се препоръчва като профилактично средство, а след прекарано заболяване може да се използва за възстановяване на организма.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook