Здраве

1 Декември 2023

936

credoweb bg

Какъв е първият ни рефлекс при поява на болка? Да вземем хапче. ​Нека в случай на подагра обаче то да НЕ бъде аспирин.​

Ацетил-салициловата киселина в аспирина има болкоуспокоителни, съдоразширяващи и противовъзпалителни свойства, които са добре дошли в повечето случаи. Когато говорим за подагрозна криза обаче, най-напред излиза негативен ефект, а именно - аспиринът потиска способността на бъбреците да изхвърлят пикочната киселина от организма.

Повишените нива на пикочна киселина са причина за образуване на кристалчета и тяхното отлагане около ставите, което само по себе си е причината за болка при подагра. В случай на подагрозна криза можем на първо време да овладеем болката с обезболяващо от групата на нестероидните противовъзпалителни средства, като например ибупрофен, но е важно да вземем по-дългосрочни мерки. А именно: стриктна диета без месо, морски дарове и захар + да се назначи адекватно лечение.

Подагрол от Ecopharm съдейства за разтварянето на кристалите от пикочна киселина и за естественото им изхвърляне от организма, като по този начин не само облекчава болката, но и предотвратява следващи подагрични кризи. Виж повече за ефекта му и схемата за прием тук: https://www.credoweb.bg/…/podagrol-ecopharm-podagrol-ekofarm

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook