Здраве

23 Януари 2023

credoweb bg

Когато вирусът приближава с безстрашна крачка, трябва да изградим силна крепостна стена максимално бързо. Все повече са регистрираните случаи в страната на грипни щама от тип А - А (H1N1) и A (H3N2), както и на В/Victoria. За щастие, от Ecopharm сме подготвили „кошница“ с внимателно селектирани противовирусни препарати, които съставляват армията на имунитета през този грипен сезон. ​

Добър вариант е да направим профилактичен курс с римантадин хидрохлорид. Препаратите с римантадин хидрохлорид имат изразена антивирусна активност срещу различни грипни вируси от тип А, както и антитоксично действие при тип B. Подходящ е за профилактика. Препоръчителната доза в такъв случай е 1 таблетка от 50 мг веднъж дневно при възрасти и деца над 7 години за период до 30 дни. Приема се перорално, с достатъчно количество течност след хранене. Римантадин хидрохлорид инхибира в ранен стадий вирусната репликация, като се предполага, че по този начин нарушава формирането на вирусната обвивка. 

Ролята на витамин С 

Добре е противовирусното средство да се приема в комбинация с витамин С, като дозата е между 500 и 1000 мг дневно.

Витамин С Екофарм е качествен продукт, подходящ за прецизно дозиране, тъй като една таблетка съдържа 100 мг. Такъв продукт е изключително важен за нашето здраве, особено в зимните месеци, защото подсилва имунната система. Той е антиоксидант, който неутрализира свободните радикали и намалява риска от възпаления и заболявания като респираторните вирусни инфекции, каквато е грипът.  

Ресвирол за по-добра имунна защита 

Много изследвания подкрепят ползата от приема на ресвератрол за профилактика на вирусни заболявания. Ресвирол е натурален продукт с мощно антиоксидантно действие, който повишава имунната защита. Доказано намалява оксадитивния стрес и възпалението, подпомага нормалната клетъчна репликация, неутрализира свободните радикали и предотвратява образуването на нови.

Препоръчва се Ресвирол да се взема продължително време - над 3-4 месеца по 1-2 капсули дневно с храната. 

Как да се справим при първи симптоми на грип

При симптоми на грип е важно да се започне лечение с противовирусния препарат с римантадин хидрохлорид, който е доказано ефективен срещу грип тип А. Ефектът на лекарствения продукт е по-силен, ако приемът му започне в първите 48 часа от заболяването. 

Какво да правим при висока температура и болки?

При характерните за грипа симптоми като мускулни болки, болки в гърба, повишена температура, главоболие, е добре да се приема Долорен.

Комбинацията на Долорен и римантадин хидрихлорид е препоръчителна.

Дозата за възрастни и деца над 12 г. е 200-400 мг 3-4 пъти дневно през интервал от 4 до 6 часа. Не трябва да се превишава максимумът от 1200 мг за 24 часа.

Пробиотици за повече „добри“ бактерии

Lacto 4 VIP е пробиотичен продукт, подходящ при нарушения на чревната микрофлора. Всяка капсула съдържа 2 милиарда живи лактобацили: 

  • Lactobacillus acidophilus – 10,46 мг; 
  • Lactobacillus rhamnosus – 0,69 мг; 
  • Lactobacillus bulgaricus – 0,62 мг; 
  • Streptococcus thermophilus – 0,34 мг. 

Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus влизат в състава на оригиналното българско кисело мляко. Те са естествена екологична бариера, която препятства инвазията на патогенни и вредни бактерии. 

Препоръчителната доза за възрастни и деца над 1 година – 1 капсула дневно по време на хранене. Капсулите могат да се приемат цели или съдържанието им да се разтвори във вода, сок или храна. 

N-Ti-Tuss (Ен-Ти-Тус) при кашлица

 

Грипът най-често протича с продължителна кашлица, която е и един от първите симптоми на заболяването. Ен-Ти-Тус билков сироп е подходящ при суха и влажна кашлица.

Съдържа комбинация от седем билки, които успокояват възпалената лигавица и облекчават болките в гърлото. Той втечнява жилавия секрет и улеснява отхрачването.

Ен-Ти-Тус таблетки за смучене за възрастни и деца над 6 г. съдържат растителни екстракти от 12 билки и се предлагат в два вкуса:

  • мед и лимон;
  • ментол и джинджифил.

Комбинацията от билки повлиява благоприятно на възпаленото гърло и облекчава дразненето. Тя е разработена на принципите на Аюрведа, което води до взаимно потенциране на действието на билките.  

Ен-Ти-Тус се предлага и като билкови капсули за възрастни, подходящи за различни видове кашлица. Те улесняват отхрачването и облекчават дразнене на дихателните пътища с алергичен произход. 

Амбинор Енерджи за възстановяване след грип 

Аминокиселините играят важна роля за общия тонус на организма. Грипът го изтощава и във фазата на възстановяване често се усещат умора и отпадналост. Амбинор Енерджи е уникална комбинация от няколко важни за организма съставки:

  • аргинин аспартат;
  • магнезий;
  • витамин В6;
  • биотин.

Амбинор Енерджи ускорява възстановяването след вирусна инфекция. Комбинацията от неговите съставки има тонизиращ ефект и преодолява физическата и психическата умора и натрупания стрес.  

Амбинор Енерджи е подходящ за възрастни и деца над 14 години по 1 ампула, 1-2 пъти дневно. Може да се разтваря във вода и сок, а също така да бъде приеман и от диабетици, тъй като съдържа подсладител.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook