Здраве

13 Октомври 2014

12283

Животът днес

Клиниката по белодробни болести към ВМА – София

Клиниката по белодробни болести към ВМА – София предлага диагностика и съвременно лечение на заболявания на дихателната система, както и болести от вътрешната медицина, изискващи компетентна преценка. По клинични пътеки се лекуват пациенти с ХОББ в остра форма, бронхиална астма в пристъпен стадий и пневмония. Основната дейност включва още консултации при клинични случаи за болести на дихателната система, участие в програми за общественото здраве.

В клиниката се предлагат и специфични услуги като интерпретация на резултати от неинвазивни и инвазивни диагностични процедури – измерване на дишането; лечение на дихателни проблеми, свързани с нарушения на съня; кръвно-газов анализ и киселинно-алкално равновесие;  ендоскопско изследване и лечение на дихателната система, плеврална пункция и биопсия, разчитане на стандартни рентгено-, томо- и компютърни томографии на гръдния кош, туберкулинов кожен тест, диагноза, лечение на остра и хронична дихателна недостатъчност чрез неинвазивна механична вентилация.

Екипът от опитни лекари включва специалисти по вътрешни и белодробни болести. Клиниката разполага с видеобронхоскопска система, пневмотахографи, спирометър, апарат за кръвно-газов анализ, ЕКГ апарат, подвижен ехограф и други.

Повече за Клиниката по белодробни болести вижте на www.credoweb.bg/klinika-po-belodrobni-bolesti-inst-22483.html
 

 

 


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 118