Знаете ли какво е общото между футболиста Кристиано Роналдо, нападателя на Лестър сити Джейми Варди и ръгби състезателя Сам Уорбъртън, освен че са успели спортисти. Всъщност общото е другата им страст - криотерапията. И тримата редовно се подлагат на криотерапия на цяло тяло – кратки сесии с екстремно ниски температури, пише NHI. Криотерапията е процедура, която ускорява възстановяването, намалява нараняванията, увеличава притока на енергия и подобрява съня. 

Какви са научните доказателства за ползите от криотерапията на цяло тяло


Тя е навлязла широко и трайно в света на спорта, но и в света на красотата. Специалисти от салони за красота и спа центрове са категорични, че криотерапията подобрява вида на кожата и ни прави по-щастливи. Според информация в медиите нейни почитатели са кинозвездите Линдзи Лоън, Дженифър Анистън и Даниел Крейг, пише в. „Гардиън“.  
 Ако например някога сте слагали торбичка със замразен грах върху рана, вие също сте използвали криотерапия.  Използването на студа за терапевтични цели има дълга история. Влага се в различни процедури от замразяването на брадавици, убиването на ракови клетки до забавянето на метаболитни процеси по време на операция на травма. 

Как и какви болести лекува криотерапията, прочетете в профила на NHI ТУК

Сподели във Facebook