Здраве

23 Октомври 2019

Животът днес

Учени от университета в Аризона предупреждават, че от бактериологична гледна точка най-опасният предмет в домовете е кухненската мивка. В нея има повече бактерии, отколкото под ръба на тоалетната чиния. Освен това в кухнята се приготвят продукти, които могат да разнасят салмонела и ешерихия коли – патогени, предизвикващи сериозни здравословни проблеми.

Повечето домакини размразяват месните продукти в кухненските мивки или мият в тях суровото месо. Това повишава нивото на бактериални зарази.

Според американските специалисти освен кухненските мивки много опасна е и дъската за рязане. Върху нея патогените също са повече отколкото в тоалетната чиния. В черния списък попаднаха още кухненските плотове, гъбите за миене на съдовете, кърпите и дръжките на хладилниците.

Сподели във Facebook