Лекари рисуват за деца е сърцевината на благотворителната изложба „Цветове за децата – нашето бъдеще“, организирана от Арт Ателие на МУ-Пловдив. В духа на добрата традиция фоайето на Учебен корпус 1 в периода от 01.06. до 09.06.2023 г. отново ще бъде пространство, заредено с красота и доброта. Ще ги усетим в творбите на гостуващите автори – проф. д-р Галина Куртева, дм и д-р Нели Цолова, както и представителите на домакините - доц. д-р Юлия Пеева, дм от катедра „Социална медицина и обществено здраве“ и гл. ас. Милена Драганова, дб от катедра „Медицинска биология“.

Проф. д-р Галина Куртева, дм е един от големите авторитети на България в областта на медицинската онкологията и химиотерапия. Нейната професионална биография като специалист, дългогодишен национален консултант, началник на Клиниката по химиотерапия в УСБАЛ по онкология в София и виден учен с над 100 научни труда предизвиква дълбок респект. Д-р Нели Цолова също е посветила живота си на онкологията чрез своя клиничен опит и организаторски умения като маркетинг мениджър в утвърдената фармацевтична фирма Екофарм.

Енергията, силата и талантът на участниците в изложбата „Цветове за децата – нашето бъдеще“ не се побират само в сферата на медицината!

Заповядайте на откриването на изложбата от 13.00 часа на 01.06.2023 г. във фоайето на Учебен корпус 1, за да се насладите на тяхното творчество и да отдадете своя принос за една добра кауза – събиране на средства в помощ на деца с онкологични заболявания!

Средствата ще бъдат предоставени на Детската онкохематология към Клиниката по педиатрия, УМБАЛ “Свети Георги” – Пловдив.

 Доц. д-р Надя Пенкова, дм

Отговорник Арт Ателие МУ-Пловдив

 

Сподели във Facebook