Здраве

25 Август 2023

credoweb bg

Гъбичките по ноктите са широко разпространена и заразна инфекция. Случаите зачестяват през лятото – гъбичките обичат топла и влажна среда. Обикновено са засегнати хора, които страдат от повишено изпотяване; ходят боси около водни басейни, в СПА центрове, фитнес зали; носят тесни или затворени обувки и в горещите дни; имат някои заболявания.

Проблемът често се неглижира, неправилно се възприема като козметичен дефект.

Важно е да се знае, че гъбичните инфекции по ноктите и кожата може да станат „входна врата“ за по-тежко протичащи бактериални инфекции, да причинят екземи и тежки обриви. За да бъдат овладени, е необходим правилен подход. Трябва се прояви и търпение и постоянство от страна на пациента

Ако нокътната плочка е засегната в малка степен, може първоначално да се приложи локална терапия. „Фунги спрей“ е природен продукт с много силно противогъбично действие. Той може да се ползва и профилактично, не само при възникнала гъбична инфекция.

✅Предпазва от появата на гъбични инфекции по краката
✅Осигурява усещане за комфорт и свежест
✅Омекотява кожата на краката

Как действат отделните съставки?

* борна киселина - има противогъбична активност
* екстракт от листата на салвия - с противогъбичен и противовъзпалителен ефект
* масло от мента - осигурява охлаждащия ефект и гарантира добрата миризма
* масло от чаено дърво - с антибактериални и противогъбични свойства
* борово масло - ускорява заздравяването на раните и гарантира добрата миризма
* маслената основа омекотява и успокоява

Прилага се два пъти дневно, като спреят може да се впръска по крайниците, както и да се ползва за дезинфекция на обувките и чорапите.

 

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook