Здраве

1 Април 2024

656

credoweb bg

Често хората, страдащи от нередовен стомах, приемат това като обикновено неразположение и са склонни да неглижират проблема. Нередовният стомах се проявява като хроничен запек или хронична диария.

Това може да е сигнал за стомашно-чревен проблем, който изисква да бъде консултиран с лекар, за да може своевременно да се започне лечение в случай на необходимост.

Кървенето при изхождане е най-често вслествие на хемороиди, но може да бъде и причина за безпокойство. Не забравяйте да се изследвате редовно, защото профилактиката е изключително важна за предотвратяване на заболяване и успешна терапия.

Чревните спазми и подуването на корема са чести проблеми,

които могат да се дължат на стомашно разстройство, газове и консумация на определени храни. Ако имате чести необясними спазми и подуване, това може да бъде признак на рак на дебелото черво, въпреки че тези симптоми по-често са резултат от други здравни проблеми.

Чуйте какво ви казва тялото!

Консултирайте се с Вашия лекар!

Не забравяйте да се изследвате редовно!

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook