Здраве

19 Ноември 2015

3980

Таня Емануилова

Знаете ли, че:

  • Един на всеки четирима (25%) души в Европа е физически обездвижен;
  • Липсата на физическа активност е един от водещите фактори за смъртността в глобален мащаб;
  • 80 милиарда годишно коства на Европа заседналият начин на живот;
  • С 30 минути на ден умерено физическо натоварване може да се промени тази статистика.

Хората често наричат работата в офис „модерното робство“. Мнозина от нас бленуват за онзи момент в края на седмицата, когато почивните дни са зад ъгъла, тъй като сме изцедени от осемте часа дневно, които сме прекарали в последните пет дена пред компютрите.

Как да се преборим с последиците от офис ежедневието?

Всичко може да започне с това, че не трябва да приемаме съветите на лекари, рехабилитатори и спортни инструктори на шега.

Кои са честите съвети, които разкодираме погрешно или дирекно пренебрегваме:

  • На всеки 30 минути работа правете малки упражнения за раздвижване, за да помогнете на мускулите да не се схващат. Колко от вас се „обграждат“ на работното си място от най-важните неща (вода, обяд и други), за да са им наблизо и да не стават от стола. Ако имате нужда от вода – ходете за всяка чаша, недейте да ограничавате движението. Малките стъпки са пътят към доброто здраве.
  • Ходете на масаж не защото е лукс или защото имате проблем – ходете за здраве! – особено по-възрастните поколения са свикнали да приемат товара и ангажиментите на живота тихомълком. Но това просто не е необходимо. Здравето ви е по-важно.
  • Спортът не е на всяка цена изтощителни тренировки – знаете ли, че са необходими само пет минути спорт, за да подобрим здравето си. Спортът може да е за сила и за отслабване, но най-вече той е за здраве.

В следващото клипче само с един клик ще научите полезни съвети, които ще ви помогнат да подобрите стойката си на работното място. С един клик ще научите много, а ако приложите съветите, ще се радвате на красив силует, здрав гръбнак и липса на болки в кръста.

 

Сподели във Facebook