Здраве

4 Септември 2023

354

credoweb bg

Подаграта е най-често срещаният артрит, свързан с обмяната на веществата, но дамите обикновено не се страхуват от него, вярвайки че ще избегнат появата му. Традиционно подаграта се наблюдава при мъже на средна възраст, но все повече специалисти споделят нетипични проявления на заболяването при пациентки на възраст 25-30 г. В България повече от 3-4% от населението страда от подагра, а причината за развитието ѝ е комбинация от фактори: генетично предразположение, нездравословно хранене, обездвижване и дори всекидневен стрес.​

Ревматолозите съветват пикочната киселина да се включва задължително в годишните профилактични изследвания. Нашето предложение при подагрозни кризи са капките за пиене Podagrol - разтваря кристалите на пикочна киселина и премахва болката от механичното дразнене на нервните окончания от кристалите. Продуктът притежава уриколитично действие и може да се използва за профилактика на подагра и превенция на следващи кризи.

 

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook