Здраве

25 Ноември 2014

1163

Животът днес

Професионализмът изисква продължаващо обучение

Програмата на СТИНГ АД „Lege Artis“ стана на 10 години 

Професионалисти в областта на фармацията отбелязаха заедно десетата годишнина от началото на програмата за продължаващо обучение на магистър-фармацевти, създадена от СТИНГ АД с помощта на много партньори през годините. На събитието в „Шератон“ присъстваха представители на академичната общност, на държавни институции, на фармацевтичния бизнес, магистър-фармацевти.

Пред „Животът днес“ Аделина Любенова, отговорен фармацевт на СТИНГ АД и зам.-председател на съвета на директорите на дружеството, заяви: „Създадохме тази програма, за да донесе повече сигурност и за пациентите, и за фармацевтите. Нейният успех се дължи на инициативността и инвестициите на производители на лекарства и хранителни добавки, дистрибутори, аптеки и академичната общност. За изминалия период сме направили 200 семинара, на които сме вдъхнали самочувствие на колегите, че те имат последната дума преди употребата на лекарството.

А това самочувствие се базира на реални знания и умения, придобивани в университета, но и през целия професионален път. Гордея се, че за 10 години на семинарите е имало 240 хиляди присъствия, едно забележимо желание на фармацевтите да продължават да се учат. А сред лекторите са били водещи специалисти във фармацията, медицината, психологията, маркетинга“. 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 124