Здраве

13 Януари 2015

1408

Животът днес

Реабилитираха микровълновата печка

Малко след появата на микровълновите печки тръгнаха и слуховете за вредата, която могат да нанесат на здравето ни. Въпреки това удобният електроуред присъства почти във всеки дом. За щастие специалистите вече препоръчват активно да ползваме микровълновите печки, не само защото пестят време при приготвянето на различните продукти.

А е известно, че колкото е по-кратка термичната обработка, толкова по-малко се разрушават полезните съставки на храните. Учените съветват да използваме микровълновите печки за дезинфекция на съдовете или на дъската за рязане, която е любимо място на много опасни бактерии. За да ги унищожим, според учени от университета в Уисконсин са достатъчни пет минути в микровълновата печка. Същото се отнася и за гъбите, с които мием съдовете, но като им добавим малко оцет. (ЖД)

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 128