Здраве

10 Януари 2023

credoweb bg

Ресвератролът намалява риска от възникване на сърдечносъдови заболявания. Това показват резултатите от изследване, публикувано в авторитетното списание JAMA.

Учените успели да докажат, че продължителният прием на този антиоксидант понижава систолното артериално налягане

Общоизвестно е, че хипертонията е главен рисков фактор за редица заболявания - инсулт, инфаркт на миокарда, сърдечна недостатъчност, аневризма на артериите, периферна артериална болест и хронично бъбречно заболяване. Дори умереното повишаване на артериалното налягане води до скъсяване продължителността на живота.

Вече е установено, че приемът на ресвератрол понижава кръвното налягане, както и опасността от сърдечносъдови болести.

На тази съставка се приписват още много чудодейни свойства

Смята се, че тя:

  • потиска възпалението;
  • засилва имунитета;
  • подпомага лечението на онкологични заболявания;
  • убива вируси, бактерии, гъбички;
  • ликвидира свободните радикали;
  • подобрява физическата активност и концентрацията;
  • подпомага отслабването.

Ресвератролът се съдържа в някои плодове – грозде, боровинки, малини, черници, както и в червеното вино, суровото какао, черния шоколад, фъстъците. Концентрацията му обаче не е достатъчна, ето защо лекарите препоръчват приема на хранителни добавки, съдържащи тази ценна съставка.

Сред най-използваните продукти е „Ресвирол“

– с натурален състав и мощно антиоксидантно действие. Предлага се под формата на капсули, съдържащи 50 мг ресвератрол. Подходящ е за ежедневен прием, няма противопоказания. Освен че подобрява работата на сърдечносъдовата система, влияе благотворно и на нервната, и на ендокринната система. Тази хранителна добавка има силни противовъзпалителни, противоракови и противодиабетни свойства.

Препоръчителната дневна доза е 1-2 капсули по време на хранене. Колкото по-дълго се приема, толкова по-добри са резултатите.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook