Здраве

15 Януари 2024

624

credoweb bg

Кашлицата е често срещан симптом, който ни кара да се чувстваме неудобно, ако сме на работа или с други хора в свободното време. Причините за дразненето на дихателните пътища може да са различни – вируси или бактерии, цигарен дим, алергия, замърсена околна среда (прах, дим) и др. Изясняването на точния провокатор има значение за лечението.

При инфекция тя е свързана с възпаление на гърлото или на бронхите. При алергия най-често става дума за сенна хрема, при която има още бистър секрет от носа и дразнене в очите. От кашлица страдат и дългогодишни пушачи.

Сухата кашлица е свързана по-скоро с гърлото, раздразнено от алерген или вирус. Влажна кашлица с храчки се наблюдава при възпаление, което тръгва надолу по дихателните пътища към бронхите и белия дроб.

Капсулите N-Ti-Tuss са предпочитати от активните, заети хора, винаги в движение, защото лесно се носят в джоб или чанта. Съдържат екстракт от 12 изпитани билки – тази комбинация облекчава ефективно всяка кашлица, независимо от причината. Имат още антихистаминово (противоалергично) действие, но не причиняват сънливост.

Капсулите са подходящи и за деца над 6 г. Добре е да се приемат в продължение на поне 5 дни.

Всяка капсула N-Ti-Tuss съдържа:

 * Zingiber officinalis (Джинджифил) – 33.5 mg 

* Piper longum (Дълъг пипер) – 67.0 mg 

* Syzygium aromaticum (Градински карамфил) – 33.5 mg

* Terminalia belerica (Бахеда, Бибитаки) – 16.75 mg 

* Alpinia officinarum (Галангала) – 67.0 mg 

* Clerodendrum serratum (Бхаранги) – 33.5 mg

* Adhatoda vasica (Малабар) – 33.5 mg 

* Glycyrrhiza glabra (Сладник, Женско биле) – 67.0 mg 

* Curcuma longa (Куркума) – 33.5 mg

* Terminalia chebula (Харитаки) – 16.75 mg

* Solanum xanthocarpum (Жълто кучешко грозде) – 33.5 mg

* Trachyspermum ammi (Ажгон) - 67.0 mg

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook