Здраве

30 Септември 2013

1250

Животът днес

Съвременните мъже следят повече за здравето си

Рекордни количества витамини и минерали пият съвременните мъже. Здравословните добавки са предпочитани от 38% от представителите на силния пол, установи изследване на аналитиците на компанията Mintel.

Миналата година благодарение на мъжете продажбите на витамини и минерални добавки са нараснали с 25 на сто. Причината е, че в днешно време представителите на силния пол следят повече за здравето и външния си вид.

Най-много мъжете пият витамин A, D, а също цинк и магнезий, които им помагат да подобрят паметта си, състоянието на простатата и костите си. 27% от мъжете признават, че хранителните добавки са важни за подобряване на външния вид.

13% от мъжете приемат масло от черен дроб на треска, 15% - витамин D, а 14% - рибено масло или омега-3. 56% от мъжете се стремят по този начин да укрепят имунната си система, 40% - да съхранят здравината на костите си, 24% - да се заредят с допълнителна енергия. 14% приемат витамини, защото се страхуват от остаряване, 22% - за да подобрят работата на мозъка и паметта си.

Като цяло 42% от възрастните редовно приемат витамини и минерални добавки за укрепване на здравето си.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 70