Здраве

9 Декември 2013

1489

Животът днес

Теди Рашева от далечен Оман: Баща ми гаснеше от рак, намерих точния лекар в CredoWeb

„Когато близък човек се срине пред очите ти за броени седмици, а не е доказано, че има рак, изпадаш в пълна безизходица. Точно това се случи с мен”, разказва във форума на credoweb.bg Теди Рашева. Жената живее и работи в далечен Оман. Драмата в семейството започнала в началото на лятото, когато нейният баща постъпил в болница у нас с урологичен проблем. След кратък престой мъжът бил изписан с диагнозата – BPH (доброкачествено заболяване на простатата) и предписание за медикаментозно лечение. Оплакванията му обаче се задълбочили и той изгубил тонус и апетит, започнал да слабее, да се уморява лесно. Имал проблеми и с уринирането.

„Тъй като живея далече от него, той ми се обади по телефона и ми каза - оставям се ти да ме излекуваш. Разбирате каква отговорност се стовари на плещите ми”, разказва Теди Рашева. Притеснена, дъщерята моментално се заела с издирването на добър специалист, който да спаси живота на гаснещия й баща. „Започнах да сърфирам като луда из интернет и да търся подходящ доктор, който да може да ми помогне. Така попаднах на CredoWeb, а оттам и на профила на д-р Петър Петров от Стара Загора”, обяснява Теди Рашева.

Впечатлила се от видеозапис, в който старозагорският онкохирург говори за спешната нужда от въвеждане на електронно здравеопазване у нас. Така решила, че това е правилният специалист за баща й. Без да губи време, тя се свързала с него и дистанционно уговорила час за възможно най-близката дата, съвместима с полета й.

Прегледът и последващите допълнителни изследвания показали, че човекът наистина има злокачествено заболяване на простатата, каквито били съмненията на семейството. Това наложило спешно лечение. Точно навреме на пациента била назначена животоспасяваща терапия.

„Благодарение на CredoWeb и професионалната намеса на д-р Петър Петров сега се чувствам сигурна, че животът на татко ще бъде спасен. Благодаря ви, че ви има!”, завършва писмото си Теди Рашева.

 


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 80