Здраве

3 Февруари 2014

1408

Животът днес

Тениска на Стилиян Петров стана символ на надеждата

 
Малко над 25 000 лв. бяха набрани по време на шестото издание на Големия благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). В присъствието на повече от 80 гости – членове и приятели на БФБЛ, бяха разиграни на търг тениската на един от най-обичаните български футболисти Стилиян Петров, футболна топка с автографи от националите, рисунка на Светлин Русев, литография на Георги Трифонов, графика на Веселин Стайков, часовник от личната колекция на Максим Бехар, народна носия, керамична ваза от Виетнам и още десетки атрактивни предмети с колекционерска стойност.
 
Тази година половината от приходите от Бала отиват в подкрепа на безплатни прегледи за рак на гърдата с модерна апаратура в отдалечени райони със затруднен достъп до съвременна диагностика и лечение. Втората кауза е съвместен проект на БФБЛ с фондация „За нашите деца”, който цели да намали значително броя на изоставяните в институции новородени бебета, като подпомага финансово, материално и социално техните родители.
 
Официален гост на събитието бе кметът на София Йорданка Фандъкова, дългогодишен патрон на Бала. Ираван Хира, председател на БФБЛ, мотивира присъстващите с думите: „Подкрепата за благородни каузи е в ДНК-то на нашата организация, а тази година избрахме да подадем ръка на инициативи, свързани със семейството и с бъдещето. Вярвам, че нашата ангажираност тази вечер може да промени съдбите на много хора, а с това и да положи основите за по-светъл хоризонт за нашата страна”.
 
 Безспорният хит на търга беше тениската с №19, която журналистката Люба Пашова получава от Стилиян Петров само три дни преди изключително емоционалния бенефис в негова чест през септември 2013 г. на стадиона на Селтик в Глазгоу. Фланелката бе и един от най-скъпо продадените предмети.
Каузите  на БФБЛ тази година бяха подкрепени от Глориент Инвестмънт България, които направиха парично дарение. Благородните инициативи бяха подпомогнати и от много компании и личности, които предоставиха безвъзмездно продукти и услуги за благотворителния търг.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 86