Трябва да ни управляват хора във физическо, психично и морално здраве

С д-р Тотко Найденов разговаря Камен Здравков

Д-р Тотко Найденов е главен редактор на в. „Български лекар”, създател е на професионалносъсловните празници на лекарите и фармацевтите, както и на единствения в Европейския съюз Ден на Спасението (официализиран от МС). Автор е на повече от 35 книги, най-новата от които - „Болестите и сексът на държавниците”, нашумя в последно време.

- Д-р Найденов, какви цели си поставихте, започвайки да пишете тази книга?

- Да докажа с редица примери от древността до днешни дни, че здравословното състояние на държавниците и политиците се отразява и върху вземането на техните важни за хората и страните им решения. Така например аз твърдя, че Втората световна война е отнела ужасяващо много човешки животи (ок. 50 млн.), защото се е водела от тежко болни хора.

- Какво имате предвид?
- И четиримата - Хитлер, Сталин, Рузвелт и Чърчил, са били хипертоници със сърдечна недостатъчност и стенокардия (гръдна жаба). Без първия от тях (който се самоубива) останалите трима умират от инсулти, които са вследствие на заболяванията им. Освен това само Рузвелт не е имал психични отклонения, но той пък е страдал от толкова високо кръвно налягане (достигащо до 300/170!), че едва ли му е било възможно да взема адекватни решения. Сталин е бил параноик. Никой не е избил толкова комунисти, колкото той. Да не говорим за ГУЛАГ, където гният милиони нещастни съветски граждани, унищожава и 43 000 офицери от Червената армия, с което окуражава Хитлер да го нападне.

Германският Велзевул пък е страдал от хипохондрия (непрекъснат страх от болести), бил е и хистерик. По време на войната получава Паркинсонова болест, която отслабва интелекта. Чърчил е имал леко изразено биполярно разстройство. Той измисля жестоката „Тотална война”, която включва безогледно бомбардиране на мирни градове (600 000 германски деца, жени и старци загиват от тези нападения, като 125 000 само в Дрезден). Рузвелт е възнамерявал да пусне новооткритата атомна бомба над... Берлин, т.е. в сърцето на Европа. И той, и Хитлер са били наркомани (смъркали са кокаин). Сталин и Хитлер са братя близнаци по своята жестокост, както и по хомофобията си - преследвали са хомосексуалистите.

- Пишете ли нещо за българските държавници?
- Да, за царете Иван Асен Втори, Иван Александър, Фердинанд и Борис Трети, Стамболов, Стамболийски, Георги Димитров, Вълко Червенков и пр. Целта ми е да убедя съвременните наши политици да излизат предизборно (а и в текущ план) с проекти относно демографския ни срив и катастрофалното състояние на здравеопазването, както и - защо не? - да съобщават, успоредно с имотите, банковите си сметки и отношението си към ДС, също и здравословното си състояние и дори сексуалната си ориентация. Искам всичко да е ясно. Защото ние, избирателите, сме техните работодатели, а когато кандидатстваш някъде за работа, си носиш и медицинско свидетелство плюс удостоверение от психодиспансера, че не си регистриран там... Трябва да ни управляват здрави - и физически, и психически, и морално! - хора.

- Къде може да се намери тази книга?
- В книжарница „Знание” (зад арката на Александровска болница).


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 92