Здраве

7 Октомври 2014

4381

Животът днес

Твоят лекар е тук!

•Вижте кои нови лекари и лечебни заведения се присъединиха към социалната мрежа за здраве CredoWeb

Проф. Андрей Йотов, дмн,
е началник Катедра „Ортопедична травматология и реконструктивна хирургия” във ВМА. Завършил е МА ВМИ - София през 1983 г. Защитил е кандидатска дисертация за лечение на счупванията на бедрената кост и докторска дисертация за хирургично лечение на счупванията на таза и ацетабулума. Има специализации и курсове в САЩ, Швейцария, Холандия, Германия, Франция, Испания, Италия, Словения. Лектор е на студенти, стажанти и специализанти в България и чужбина. Членува в Българска асоциация по ортопедия и травматология (БОТА), Европейска федерация по ортопедия и травматология (EFORT). Бивш председател на Софийското дружество по ортопедия и травматология и зам.-председател на БОТА. Зам.-главен редактор на сп. „Ортопедия и травматология”, член на редколегиите на сп. „Медицински преглед” и „Спешна медицина”. Автор и съавтор в над 260 научни труда. 

Потърсете профила на проф. Йотов на credoweb.bg.

Д-р Живко Кънев
е пластичен хирург, член на BUL.A.P.R.A.S. Завършил е медицина във Варна. Има специалност по обща хирургия, а от 1999 г. и по пластична, естетична и реконструктивна хирургия. Има десетки специализации по термична травма, пластична, естетична и реконструктивна хирургия, ортопедия, хирургия на горен крайник, горна и долна блефаропластика, реконструкция на млечната жлеза след мамектомия. Минал е специално обучение за приложение на филъри и ботокс. Изучил е метода Macrolain в Милано и приложението му за оформяне на бюст, седалище, пенис, премахване на депресии и белези по тялото. Пак в Италия е усъвършенствал техники за оформяне на устни, брадичка, мезохидратация и премахване на бръчки по лицето.

Потърсете профила на д-р Кънев на credoweb.bg.

Д-р Георги Попов
е специалист по инфекциозни болести в Клиника по инфекциозни болести – ВМА. Завършил е медицина в МА – София през 1990 г., придобил е специалности по вътрешни и инфекциозни болести. Защитил е дисертация на тема „Вирусни хепатити в затворени колективи”, като придобива научна степен доктор по медицина. Има множество курсове и специализации у нас и в чужбина. Изучавал е „Инфекциозни болести и тропическа патология” в Амстердам, Холандия; „ХИВ-СПИН. Политика и стратегия” в Монтерей, САЩ. Участвал е във военни и хуманитарни мисии в Босна и Херцеговина, Украйна, Косово, Македония. Д-р Георги Попов е главен асистент в  клиниката, като преподава инфекциозни болести на студенти по медицина от Софийския университет.
Потърсете профила на д-р Попов на credoweb.bg.

Д-р Начко Чалманов
е един от водещите акушер-гинеколози във II САГБАЛ “Шейново”. Завършил е медицинското си образование в МА - София през 1991 г. Специалист по лапароскопска хирургия в гинекологията, притежава сертификати за компетентност при възстановяване на пелвисното дъно по метода PROLIFT и хирургичното лечение на уринарна инконтиненция по метода TVT Secur. Той е желан участник и презентатор в множество международни конгреси, провеждани от авторитетни световни организации. Бебетата, които са родени благодарение на опитните ръце на д-р Чалманов, са хиляди. Той е и един от водещите български специалисти по семейно планиране с диплома по репродуктивно здраве и семейно планиране от СЗО. Сред интересите на д-р Чалманов са съхранението и методите за лечение с помощта на стволови клетки.
Потърсете профила на д-р Чалманов на credoweb.bg.

СБАЛК Кардио Център Понтика - Бургас е единствената специализирана болница в Бургас и региона, която предоставя на пациентите инвазивна кардиология и кардиохирургия. Екипът на лечебното заведение се състои от висококвалифицирани лекари и медицински сестри, любезен и ефективен административен персонал.

Болницата разполага с модерна ангиографска лаборатория, 64-детекторен компютърен томограф, две съвременно оборудвани операционни зали и кардиохирургична реанимация, 4 амбулаторни кабинета, модерно рентгеново и ехографско оборудване, както и функционална диагностика. Капацитетът на Кардио Център Понтика е 33 легла, разположени в комфортни и близки до домашната среда стаи. 

В Понтика се лекуват пациенти с всички кардиологични и съдови заболявания, налагащи медикаментозно или интервенционално лечение – исхемична болест на сърцето; остър миокарден инфаркт; клапни заболявания; перикардити; ритъмно-проводни нарушения; артериална хипертония; остра и хронична сърдечна недостатъчност; патология на периферните артерии. В отделението по кардиохирургия се прилага пълният обем сърдечна хирургия за възрастни: аортокоронарен байпас сърце с използване на артериални съдове; клапно протезиране; клапно съхраняващи операции; обемредуциращи операции на лява камера, позволяващи по-добрата й функция, и т.н. Отделението поема и спешни състояния като инфаркт на миокарда, дисекация на аортата и др.

Болницата обслужва пациенти 24 часа в денонощието, 365 дни в годината и работи с НЗОК.
Потърсете профила на Кардио Център Понтика на credoweb.bg.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 117