Търсите ли облекчение за вашите крака?

В горещото време хората с проблемни вени трябва да бъдат много по-внимателни от другите. Защото през лятото се повишава рискът от развитие на тромбофлебит; вените могат да реагират на колебанията в температурите, на пътуванията. Сериозна опасност са полетите със самолет и пътуванията с автобус. Продължителното седене на едно място може да предизвика състояние, известно като “тромбоза на дълбоките вени”.  А то е достатъчно опасно, за да ви отведе на болничното легло.

Избягвайте всички източници на топлина – гореща вана, сауна, много внимателно избирайте метода на епилация. В никакъв случай не прибягвайте до методите, свързани с нагряване. Фотоепилацията също не се препоръчва. Ако страдате от разширени вени, не ходете в солариума, не лежете на горещия плаж под жаркото слънце.

Най-простичко и безопасно е преди да изложите краката си на слънце или да тръгнете на далечно пътуване,  да ги подготвите за период от 1-2 месеца с прием на венотоник, какъвто е продуктът „Вариксинал“. Той ще подобри венозното кръвообращение и ще намали венозния застой. „Вариксинал“ е напълно натурален. Разработен е на основата на конски кестен и още три растителни съставки. Ако не обичате да носите еластични чорапи, за да предпазвате вените от усложнения, има и  по-лесен начин. В горещите летни дни използвайте „Вариксинал“ гел–формула, с бързо действие, приятен аромат и добра абсорбция.

Кои фактори допринасят за венозна недостатъчност:

- Възраст: с напредването на годините венозните стени постепенно губят еластичността си и се разтягат прекомерно. Вътревенозните клапи могат да станат недостатъчно ефективни или напълно да престанат да действат. Това позволява на кръвта да се връща обратно надолу в краката, вместо да тече към сърцето. Така постепенно увреденият венозен съд се разширява все повече и повече.

- Бременност: Отдавна е известно, че някои бременни жени получават разширени вени. Износването на бебе увеличава налягането на кръвта в тялото на майката и същевременно затруднява придвижването й от краката към горната част на тялото. Промяната в циркулацията има за цел да подпомага развитието на плода, но може да доведе до неблагоприятен страничен ефект – разширяване на вените. Те могат да се явят за първи път при бременната или да се влоши съществуващ стар проблем.

- Пол: Жените са по-предразположени към разширени вени. За това допринасят хормоналните изменения по време на бременност и при менопаузата. Женските полови хормони предизвикват отпускане на венозните стени.


 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 13