Здраве

12 Септември 2020

Животът днес

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че полицията ще арестува хората, които нарушават забраната за струпване на повече от 6 души на едно място. Този закон може да продължи да действа половин година.  

Джонсън обяви въвеждането на драконовски ограничения заради растящия брой на заболели от коронавирус в страната. Само за изминалото денонощие тази цифра достигна почти 3000 души, което връща Великобритания в пика на пандемията. Според премиера, ако младите хора игнорират въведените ограничения за масови събирания, полицията има право да ги арестува. Джонсън заяви, че освен ваксината единствената надежда на англичаните да се справят с втората вълна на коронавируса остава масовото тестване и новите ограничения. Младежите пренебрегвали тези правила, защото по-лесно се справяли със заболяването. Но премиерът ги призова да се съобразяват с тях заради здравето на родителите си, бабите и дядовците си.

Специалистите също нарекоха младото поколение главен виновник за увеличения брой на заразени с COVID-19. Учените във Великобритания са единодушни, че трябва да се предприемат спешни мерки за обуздаване на ръста на пандемията.

Сподели във Facebook