Здраве

5 Септември 2019

Животът днес

Един от най-популярните и активни начини да прекараш времето си на плажа е волейболът. Но ако мислите, че това е само развлечение, грешите. Хората, които ежедневно играят волейбол, получават неограничени преимущества за здравето си. През зимата спортът може да се практикува на закрито, а през топлите месеци – на чист въздух. Това целогодишно гарантира добро здравословно състояние. Ако волейболът се съчетае с правилно хранене, това може да ускори обмяната на веществата и да подобри кръвообращението.

Защо специалистите препоръчват именно този спорт:

Гори калории

Волейболът е лидер сред спортовете по изгаряне на калории. За 30 минути можете да се разделите с 120-178 калории. Освен това волейболът помага да се намери най-добрият баланс между мускулната и мастната тъкан.

Укрепва различни части на тялото

Когато човек удря топката, се включват горните части на тялото. Затова волейболистите имат здрави ръце и рамене. Укрепват и стават по-силни и долните части на тялото – прасците на краката и бедрата.

Подобрява координацията

Ако играете редовно волейбол, ще можете по-добре да  фокусирате предметите, ще бъдете по-ловки, защото движенията на ръцете ви ще станат по-точни. Този спорт подобрява и баланса, както и бързината на волейболистите.

Отнема стреса

Учени са доказали, че хората, които се занимават с волейбол, по-рядко страдат от различни психични проблеми. Играта помага да се намали стресът и хората да се чувстват по-уверени. Волейболът ще ви направи и по-съсредоточени.

Помага на сърцето

Когато човек играе волейбол, пулсът му се ускорява, което означава, че кръвта по-добре циркулира из тялото. Това укрепва сърдечносъдовата система.

Сподели във Facebook