Здраве

3 Февруари 2014

2659

Животът днес

Йонна терапия елиминира отровите в организма ни

Тина БОГОМИЛОВА

Цената на половинчасова детоксикация е от 5 до 30 лева


Тялото трупа отрови, погълнати с мръсния въздух, водата, некачествената храна... Вредният товар може да стигне дори и 20 килограма, твърдят специалистите.
Много лечебни традиции залагат на телесното пречистване за здраве и дълголетие. Един от методите на алтернативната медицина, а напоследък и много рекламиран от козметичните студиа, е йонната детоксикация.
Терапията се базира на откритие на американските учени Питър Агре и Родерик Маккинън, което печели Нобелова награда за химия през 2003 година. Те разделят молекулата на водата на един отрицателен ОН йон и един положителен Н йон. Това е и основата на йонното пречистване.

Стъпалата се потапят във вода до глезените. Електрод, свързан с детоксикатор, йонизира водата и през хилядите пори на стъпалата навлизат отрицателно заредени йони. По този начин се възстановява нормалният електрически потенциал на клетките и се стимулира отделянето на натрупаните в тях токсини.
Според рефлексологията стъпалото е канал, през който тялото се опитва да се пречисти от отровите.
Йонната детоксикация освобождава от мазнините, тежките метали и други натрупани вредни вещества. Чрез нея се активизира дейността на клетките и тъканите, стимулира се вегетативната нервна система. След процедурата намаляват кръвното налягане, кръвната захар и килограмите. Стимулира се имунната система, намаляват свободните радикали, сънят се подобрява. Кожата става по-гладка и еластична, а тенът се избистря.

В началото на процедурата водата е бистра и безцветна, но постепенно се оцветява в различни по-тъмни нюанси. Терапията отнема около 30 минути. При всеки се налагат различен брой процедури, целта е водата накрая да е бистра. Твърди се, че с 15 терапии се освобождават до 75% от токсините в тялото.

Йонното прочистване се препоръчва за пушачи и редовни пиячи, за дебелаци, при стрес, работа с тежки метали и замърсена околна среда. Не бива обаче във ваничката да пристъпват деца, хора с пейсмейкър или други имплантирани медицински устройства, след операция, при висока температура, диабет, остри възпалителни заболявания, депресия, ниско кръвно налягане, бременни и кърмачки.

Когато във ваничката стъпят хора от едно място, с еднакъв начин на живот и хранене или с работа във вредна среда – отпадните води са с еднакъв цвят.
Казват, че по цвета на водата след процедурата се знае откъде са изхвърлени токсините.
Черният цвят се свързва с токсини от черния дроб. Тъмната вода е и от натрупване на лоши мисли и негативни емоции. Ако водата е оцветена в оранжево – отровите са били в ставите, в жълто-зелено – в бъбреците и отделителната система. Черни люспи говорят за тежки метали, бяла пяна – за токсини в лимфната система, червени частици –за кръвни съсиреци.
Йонното пречистване има много привърженици. Но и много критици, според които ръждясващото желязо в електродите всъщност причинява тъмния цвят на водата, а различните нюанси се дължат на добавяните соли.

Отпадната вода след йонното прочистване не бива да се взима за лабораторно изследване, нито показва диагнози. Освен това заедно с купищата отрови, се изхвърлят и полезните вещества като калций, калий, фосфор, магнезий, селен, силиций, мед, цинк, желязо. Затова по време на терапията се препоръчва приемането на поне половин бутилка минерална вода, витамини и минерали.

Козметичните салони предлагат най-различни цени и пакети за йонно отмиване на токсините.
Половинчасова йонна терапия може да струва от 5 до 30 лева. Десет процедури са между 100 и 300 лева, но има и изгодни оферти за пет процедури за 25 лева например.

Със специален уред се прави прочистването и у дома. Цената, в зависимост от параметрите на детоксикатора, е между 170 и 460 лева. Обикновено уредите са китайски и се използват лесно, без някакви специални умения. Но трябва да са сертифицирани, за да се гарантира, че са качествени и безопасни.

Йонната детоксикация помага, но не лекува. Прочистването не заменя здравословния начин на живот. Отровите ще отидат във ваничката, но отново бързо ще се натрупат с цигари, алкохол, вредни храни и мръсен въздух.


Сподели във Facebook
Етикети: Брой 86