Здраве

15 Октомври 2020

Животът днес

Медът не само е много популярен, а и полезен. Той не бива да се пренебрегва особено в края на есента и през зимата, когато организмът на хората е податлив на вируси, а менюто им е бедно на витамини. Какви са предимствата на меда, които гарантират доброто здравословно състояние:

Съдържа големи количества антиоксиданти

Благодарение на тях медът може да се използва за регулиране на кръвното налягане и пречистване на организма от токсините. Той помага и на добрия вид на кожата. Затова специалистите съветват да започваме деня с чаша топла вода с разтворена в нея 1 супена лъжица мед.

Държи холестерола под контрол

Медът не само понижава нивото на „лошия“ холестерол, но и увеличава количеството на „добрия“. Той не е и много калоричен, затова е добра алтернатива на захарта особено при хора, страдащи от диабет.

Помага за по-бързото заздравяване на раните

Всякакви видове рани по-бързо заздравяват, ако се употребява мед. Той е много полезен за кожата, като помага за възстановяването ѝ. Експерти твърдят, че мед може да се нанася директно върху увредения участък, без хората да се притесняват от странични ефекти.

Лечение на простудни заболявания

Не са много хората, които знаят, че медът е незаменимо средство за лечение на простуди и кашлица, като може понякога да замени антибиотиците. Особено ефективен е при деца.

Източник на енергия

Когато на човек не му достигат сили, проблемът може да се реши с мед. Този натурален и много полезен продукт може да зареди организма с енергия, без да доведе до увеличаване на теглото.

Сподели във Facebook