Употребата на чаша зелен чай всеки ден може да победи хранителната алергия, съобщава The Daily Mail, цитирайки резултатите от изследване, проведено от японски учени. За тази напитка е характерно високото ниво на антиоксиданти, които променят имунната система и я предпазват от опасни реакции към определени храни. Но чаят трябва да е пресен, предупреждават специалистите. За половин година нивото на антиоксиданти намалява с 51%.

Според проучванията в зеления чай се съдържат Flavonifractor plautii – тип бактерии, които намаляват възпаленията, понижават кръвното налягане и помагат да се регулира теглото. Това се случва заради потискането на имунния отговор, стоящ зад хранителната алергия.

В зеления чай е открито и вещество, блокиращо фермента, необходим за растежа на раковите клетки, доказаха от своя страна китайски специалисти. Категорично е доказана връзката между редовната употреба на зелен чай и понижения риск от рак на гърдата

Сподели във Facebook