Акценти

13 Февруари 2017

Животът днес

 

Нийл Антъни е частен готвач, който живее в Южна Африка, но преди това прекарва 10 години в Лондон и работи заедно с най-добрите в професията. Един от тях е Гордън Рамзи, чиито ресторанти имат общо 16 Мишлен звезди.

Нийл готви на знаменитости като Мадона, Виктория Бекъм, Елтън Джон, U2. И това са малка част от имената на звездите, които харесват ястията на шеф Антъни.

Нийл е канен да готви в домовете на престижни приятели и клиенти, като им помага да бъдат домакини на незабравими събития.

Храната на Нийл винаги впечатлява. В менюто му ще откриете всичко: от щраусово месо, през чийзбургери до сладолед от оризово мляко и браунита със „смъртоносна” доза шоколад. Свое телевизионно шоу Нийл Антъни има по Food Network, което е дублирано на български език.

- Защо решихте да станете частен готвач? Това по-голямо предизвикателство ли е, или е по-забавно?

- Да си частен готвач е едновременно и двете. Най-предизвикателната част е да се мотивираш, а най-забавната е, че всеки ден е различен.

- Вие готвите на световни звезди. Може ли да ни разкажете любопитни истории от тези частни партита?

- Готвихме за 50-годишния юбилей на Мадона. Менюто беше на базата на сурови продукти. Част от нейните танцьори влязоха в кухнята, умрели от глад. Те искаха нещо сготвено да похапнат. Така се наложи да поръчаме пица за вкъщи от най-близката пицария.

- Вие сте имали шанса да бъдете рамо до рамо с едни от най-известните готвачи в Лондон. Кой е най-добрият съвет в кухнята, който сте получавали, и от кого?

- „Продължавай да се усмихваш”, каза ми го Ричард Кориган.

- Ако трябва да опишете Вашата кухня с една дума, коя ще е тя?

- Подредена.

- Кое е любимото Ви ястие? Има ли нещо, което не обичате?

- Миди, целина и джолан – приготвени майсторски, става страхотно ястие. Не обичам бамя. Много е лигава и безвкусна.

- Какво ще кажете на хората, които предпочитат да си поръчват готова храна?

- Не е здравословна. Вкъщи може да сготвите просто, лесно, бързо, при това ще бъде двойно по-вкусно и полезно. Все пак, ако се наложи от време на време да поръчате готова храна, това няма да ви убие.

- Какво е включено във Вашето здравословно меню? Ще дадете ли някой съвет?

- Добре балансирана салата с много подправки, всякакви зърнени храни, печени зеленчуци, крехко месо и риба – това е здравословно меню. Пийте достатъчно вода и избягвайте консервираните храни.

- Как приготвяте здравословен бургер? Това възможно ли е?

- Да, разбира се! Като използвате крехко месо, пържените картофки може да замените с качамак или сладки картофи.

- Какво да очакваме от новия сезон на „Нийл Антъни: частен готвач”?

- Това е шоу, което филмира ден от живота на частния готвач - къде и какво готвя за частни клиенти.

- Трудни ли са рецептите, които показвате, или можем да ги приготвим и вкъщи?

 - Някои са бързи и лесни, други са по-трудни.

- Дайте три причини, поради които да гледаме шоуто.

- Ще получите ценни съвети за готвене. Ще видите как живее един частен готвач. Ще се насладите на фантастични гледки в Кейптаун и други градове на Южна Африка от частни домове за милиони долари.

- Имате татуировки слънчогледи. Вашата тениска е със слънчоглед отпред. Защо слънчогледът е толкова специален за Вас?

- Няма специална причина. Просто харесвам слънчогледи.

- Моля, довършете изреченията:

Най-добрият ми приятел е... моят кухненски робот.

Мразя... лошия резултат от работата.

Надявам се... да вдъхновя и науча хората да ценят добрата храна.

Мечтая... за успех.

Любимата ми подправка е... смрадлика.

Животът за мен е... храна, а готвенето е живот.

Предаването „Частен готвач” с Нийл Антъни може да гледате по телевизия Food Network всеки четвъртък от 20 часа.

Сподели във Facebook