Акценти

30 Октомври 2017

credoweb bg

От дълги години говорим, че нямаме достатъчно медицински специалисти в България, но до момента много малко е направено, за да се промени тази ситуация. Напротив, дефицитът със сигурност ще се задълбочава, защото става дума за европейски проблем. И по силата на елементарната човешка логика, всеки отива да работи там, където ще получи най-добри условия, не само във финансов аспект, но и като професионална и обществена изява.

Повече от 25 години като медицински журналист контактувам с работещите в здравеопазването на всички нива. Сигурен съм, че решението на проблема трябва да произлезе от медицинската общност. 

Уважаеми лекари, фармацевти, преподаватели, специалисти по здравни грижи, лаборанти и студенти,

Нека предложенията как да задържим лекарите в България, да дойдат от вас.

Тези встъпителни думи на главния редактор на "Животът днес" - Петър Галев, само за броени часове предизвикаха вълна от мнения, коментари, предложения в първата по рода си обществена онлайн дискусия "Как да задържим младите лекари в България", която се провежда в социалната платформа за здраве CredoWeb.

Дефицитът на лекари е проблем, който засяга цяла Европа, но у нас е особено тежък. Младите специалисти все по-често търсят реализация извън родината. Защо? Причините единствено материални ли са? Дискусията дава отговор на всички зададени и незададени въпроси. Вижте как >>>

Сподели във Facebook