Акценти

31 Декември 2019

Животът днес

Известно е, че замразяването е един от най-здравословните начини за съхраняване на хранителните продукти. Въпреки това те не могат безкрайно дълго да стоят във фризера, защото започват да губят полезните си свойства. Предлагаме ви съветите на специалистите:

Месо

Най-продължително време може да се замразява свинското месо – до 1 година. Пилешкото месо, пуйките и телешкото – до 9 месеца. Каймата може да престои във фризера не по-дълго от 4 месеца. Срокът на продуктите, които са подложени на термична обработка, е още по-кратък.

Морски продукти

Немазните видове риба може да се съхраняват във фризера 6 месеца, а мазните – два пъти по-кратко. За консервираните морски продукти срокът е не повече от 2 месеца.

Млечни продукти

Маслото може да се държи във фризера до 9 месеца, млякото – до 6 месеца, сладоледът – до 2 месеца, а изварата – не повече от месец.

Плодове и зеленчуци

Зеленчуците запазват витамините си при замразяване и могат да се съхраняват във фризера 12 месеца. Същото се отнася и за плодовете. Единственото изключение са цитрусовите плодове, които могат да престояват във фризера до 3 месеца.

Сподели във Facebook