Едно от най-големите американски издателства - Time, което е собственик на списанията Time, People, Life, Sports Illustrated и др., обяви, че започва масови съкращения, пише  The Wall Street Journal. Генералният директор на компанията Рич Батиста съобщи, че уволненията ще засегнат около 300 служители. По думите му  съкращенията са част от мащабни преобразования и реорганизации в цялата структура на издателската къща. Батиста отбеляза, че това е тежка, но необходима крачка. „Промените изискват време и търпение, но аз съм въодушевен от прогреса, който демонстрираме, като претворяваме в живота нашата стратегия в такива ключови и перспективни направления като видео контент, скрита реклама и разширяване на бранда“, добави Батиста. Той обаче подчерта, че производството на печатна продукция си остава важна част от компанията.

Според анализаторите Time се опитва да реорганизира структурата си, за да избегне негативния ефект от намаляването на броя на абонатите на изданията, които са собственост на компанията. Другата причина е сниженият обем на продажбите на списанията и съответно на приходите от реклама.

Издателството Time е основано през 1922 г. и е едно от най-големите в САЩ. То притежава над 100 списания, а седалището му е в Ню Йорк.

 

 

Сподели във Facebook