Акценти

2 Октомври 2017

credoweb bg

"Свидетели сме на нова ера от развитието на фармацевтичната индустрия. Ключовият въпрос е, че дигитализацията бързо променя целия свят, навиците на хората. Неслучайно вече говорим за „дигитални граждани“.

Пациентите, особено с хронични заболявания, които се лекуват с така наречените специализирани медикаменти, предизвикващи често много странични ефекти, очакват моментална реакция на техни запитвания, оплаквания и въпроси, свързани с терапията. Защото обикновено лекарят не е достъпен по всяко време, когато пациентът има нужда от него. Затова фармацевтичната индустрия е задължена да мисли за всичко това, да отговори на нарастващите очаквания и на медицинските специалисти, и на пациентите. Неслучайно в идните месеци в целия свят имаме няколко огромни събития, посветени на дигитализацията в здравеопазването."

Петър Велев, основател на CredoWeb

С тези думи д-р Петър Велев, основател на CredoWeb, даде старт на румънската версия - www.credoweb.ro. След България и Австрия, Румъния стана третата европейска държава, в която дигиталната платформа CredoWeb създаде пространство, свързващо всички участници в здравеопазването – медицински професионалисти, пациенти, институции, неправителствени организации и фармацевтичен бизнес. Иновативното виртуално пространство за комуникация дава възможност и за интернационална връзка между лекари и пациенти, между бизнес и потребител, като събира цялата необходима информация на едно място, за да бъде максимално видима и достъпна за различните типове участници.

На 28 септември платформата www.credoweb.ro беше стартирана успешно на живо в Букурещ пред професионалисти в областта на здравеопазването и над 70 местни представители на водещи световни фармацевтични компании. Насловът на събитието беше „Добре дошли в дигиталната ера“.

Преди това аудиторията беше запозната от основателя на CredoWeb  с глобалната тенденция за дигитализация на здравеопазването и фармацевтичния бизнес. С конкретните възможности на CredoWeb като иновативно виртуално пространство за комуникация присъстващите бяха запознати чрез презентации на Богдан Радой, Managing partner, CredoWeb – Румъния; Силвия Александрова, Client solutions manager, CredoWeb – България; Александра Велева, CЕO, CredoWeb – Австрия; Камелия Думитреску, Marketing manager, CredoWeb – Румъния.

Стартът на CredoWeb – Румъния е поредната стъпка от навлизането на дигиталната платформа за комуникация в здравеопазването на нови пазари. В момента платформата е достъпна на английски, немски, румънски и български език. Предстои стартирането ѝ на испански и португалски, което отваря възможността за разпространение в Централна и Южна Америка.

Богдан Радой, управляващ партньор на CredoWeb – Румъния:

CredoWeb e независима и неутрална дигитална територия в помощ на лекари, пациенти и фармация. Убеден съм, че времето за дигитализация дойде и в Румъния. Използването на Интернет в нашата страна е широко разпространено, не само чрез стационарни компютри, но и чрез мобилни устройства. Социалните мрежи се радват на огромен брой потребители. Ние видяхме, че медицинската общност до момента нямаше възможност да комуникира в сигурна среда, в затворено за неоторизирани посетители виртуално пространство.  Лекарите нямаше къде да обменят професионална информация и да се представят пред колегите си. Другата страна на въпроса е необходимостта пациентите да имат достъп до повече информация, но от сигурни професионални източници, а не просто от случайни резултати в търсачките. Основната разлика между CredoWeb и другите интернет платформи, занимаващи се с медицина и здравеопазване, е, че ние сме една неутрална територия, добре конструиран сбор от инструменти, носител на информация между различните участници в процеса на здравеопазване. С днешна дата влизането в различни многобройни интернет сайтове, за да се търси професионална или пациентска информация, е доста затрудняващо, отнема много време. Нашето разбиране е, че трябва да имаме цялата необходима информация на едно място, за да бъде максимално видима и достъпна за различните типове потребители. Точно това постигаме с CredoWeb.

 

 

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: CredoWeb Румъния