Акценти

29 Септември 2016

1256

Животът днес

Над 85% от туристите, посетили Варна, категорично ще препоръчат на свои близки и познати да посетят морската столица, тъй като е привлекателна дестинация за морски, спа, исторически и културен туризъм. Това сочат данни от проведено едногодишно проучване на нагласите сред посетителите на Варна като част от проекта на Общината „Регионален туристически продукт – Различното преживяване - качество, полза и стойност“, изпълнен в периода 2013-2015 г. и финансиран от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Проектът се осъществява съвместно с още четири общини партньори - Аксаково, Девня, Аврен и Белослав, като целта е чрез общи туристически маршрути да се привличат туристи.

В резултат от проведените дейности по маркетинг на туристическия продукт информираността на туристи, туроператори и туристически агенции е нараснала със 100%, като рекламните каталози и брошури, изработени по време на реализацията на проекта, са предлагани през цялата 2015 г. и 2016 г. на повече от 20 000 туристи от 55 националности.

В рамките на проекта са разработени нови маршрути за посещение на малко познати туристически обекти в петте общини, проведени са работни срещи с туристически агенции и туроператори, реализирани са участия в международни изложения. Общините партньори отчитат 10% ръст в посещаемостта на забележителностите.

Сподели във Facebook