Галерия

19 Август 2016

2186

Животът днес

Ако обичате приказки и обичате да пътувате, то тези места със сигурност трябва да станат част от плановете ви.

1.           Замък Neuschwanstein, Германия

В опита си да избяга от публичността, баварският крал Лудвиг II построява замък като от приказките през 1868 г. Седем седмици след неговата смърт през 1886 г. замъкът е отворен за посетители и от тогава досега се е превърнал в един от най-посещаваните замъци в Европа. Neuschwanstein е вдъхновение за замъка от „Спящата красавица“ в Дисниленд.

 

2.           Пещерите Уайтомо, Нова Зеландия

Пещерите Уайтомо са наричани още и „пещерата на светулките“. На това интересно място безброй блестящи пещерни животни от вида Arachnocampa luminosa образуват магически пейзаж по стените и тавана на пещерата. Този вид светулки могат да се видят само в Нова Зеландия, големината им е колкото на комар.

3.           Колмар, Франция

Това е един от най-очарователните градове във Франция. Град Колмар е олицетворение на провинциалното градче от приказката „Красавицата и Звяра“

4.           Пещерите Бату, Малайзия

 

Пещерите Бату са една от най-популярните и най-посещаваните дестинации в цяла Азия. Датирани на над 400 млн. г., тези огромни и естествени скални образувания са сред най-известните природни и културно-религиозни забележителности в региона. На входа на пещерите може да видите внушителната златна статуя, на Бог Муруган – хиндуисткият повелител на войната, победата, мъдростта и любовта.

5.           Храм „Василий Блажени“, Москва

Катедралата на св. Василий се намира в Москва, като в началото е била черква, но впоследствие мястото се превръща в музей. Богатата гама от наситени цветове и феноменалната архитектура правят мястото да изглежда ексцентрично и изключително любопитно за посетителите.

6.           Градините Кавачи Фуджи в Китакюшу, Япония

Този сепващ дъха пейзаж е резултат от красивите цветя, които виреят на територията на гр. Китакюшу, Япония. Най-доброто време за разходка през този тунел от цветя е през късния април до средата на май.

7.           Кристалната пещера в Мексико

Подобно на пещерата на Али баба, и в тази има съкровища, но разликата е, че в този случай пещерата е изградена и отрупана с кристали. В нея е открит един от най-големите кристали на планетата Земя. Пещерата е относително непозната за хората поради тежките условия вътре. Микроклиматът в пещерата позволява приблизително 10 минути престой в нея без нужната екипировка.

8.           Ангкор Ват, Камбоджа

Още наричан „Градът на храмовете“, Ангор Ват е един от най-значителните и най-знаменитите религиозни храмове в цяла югоизточна Азия – един от символите на Камбоджа. Отвъд архитектурата, мъховото покритие и лозовите стъбла, обвили сградата, се крият векове история.

9.           Петра, Йордания

Преди повече от 2000 години сред планините Набатейското царство построява града Петра. Той е познат още като „розовото царство“ заради цвета на камъка, от който е изградено мястото.

10.         Цветните скали Чжанъе Данксия в Гансу, Китай

Данксия е уникален геоложки феномен, който може да се види в югоизточните и югозападните части на Китай. Цветните пейзажи са се формирали от ерозирал червеникав пясъчник и други сухи седименти, повечето с датировка от последния период от мезозойската ера.

Сподели във Facebook