Специалисти съставиха списък с продуктите, чиято употреба може да направи кожата ви по-млада и красива.

Яйца

Дерматолози от Великобритания поставиха яйцата на първо място. Учените отбелязват, че за да се поддържат еластичността, красотата и добрият цвят на кожата, е много важно в организма да постъпват витамините А, В2, В7 и йод. Всички те се съдържат в яйцата, но не пържените, а варените.

Продукти с цинк

Богат източник на цинк са морските дарове. Този елемент укрепва имунитета и намалява риска от възпаления, включително и кожни.

Продукти с мед

Това са бобовите култури – фасул, нахут, грах, богати на мед. Тя участва в синтеза на колаген, който обезпечава еластичност на кожата и я подмладява.

Източници на витамин С

Той също оказва съществено влияние върху изработването на колаген от организма. Витамин С се съдържа в много плодове и зеленчуци.

Зелен чай

Употребата му гарантира овлажняване на кожата и предпазване от ранната поява на бръчки.

Продукти с фибри

Пълнозърнестите храни, плодовете, зеленчуците, ядките и семената съдържат много фибри, които помагат на микрофлората в стомашно-чревния тракт. Това подсилва имунната защита на организма. В резултат кожата изглежда по-млада и здрава. Изследвания са установили, че продуктите, богати на фибри, предпазват кожата и от рак.

Продукти с антиоксиданти

Моркови, домати, нарове, ягоди, гъби – списъкът на продуктите с антиоксиданти е дълъг. Но ако искате да извлечете максимална полза от източниците на антиоксиданти, специалистите съветват те да се употребяват на всеки 4 часа или при всяко хранене. Плодовете и зеленчуците забавят процеса на стареене, а това оказва благотворно влияние върху кожата.

Сподели във Facebook